Na území Prešovského kraja cestári majú situáciu pod kontrolou

17.02.2012 Celý región

Poprad 17. februára (TASR) – Na celom území Prešovského samosprávneho kraja stále sneží, cestári však majú situáciu pod kontrolou. \"Nemáme hlásené žiadne problémy, situácia je pokojná, priebežne upravujeme všetky cesty. Neprejazdný ostáva len úsek medzi Štrbou a Šuňavou v Popradskom okrese,\" priblížil situáciu na cestách dispečer Správy a údržby ciest PSK Tomáš Lažo.
Väčšina ciest I. triedy je pokrytá vrstvou kašovitého snehu alebo čerstvého snehu od jedného do štyroch centimetrov. \"Vrstva utlačeného snehu, resp. zľadovateného do štyroch centimetrov je na ceste 1/67 smer Podspády a na horskom priechode Vernár, podobne aj na ceste 1/77 smer Obručné,\" doplnil Lažo. Cesty I. triedy v okrese Vranov nad Topľou sú vlhké.
Cesty II. triedy sú pokryté vrstvou kašovitého, resp. utlačeného snehu až do dvoch centimetrov. V oblasti Vysokých Tatier a v okolí Spišskej Starej Vsi je to do piatich centimetrov. Cesty III. triedy sú pokryté vrstvou utlačeného snehu miestami až do 8 cm, najmä v okolí Popradu a Spišskej Starej Vsi. Lažo tiež upozornil na tvorbu snehových závejov a jazykov v okolí Tatranskej Štrby, Šuňavy a Svidníka. V teréne je momentálne 35 mechanizmov.
 

Vyberte región